MenuNasze propozycje
PRZYSTAWKI/ SAŁATY
• Tatar wołowy/korniszony/marynowane grzyby/szalotka/owoce kaparów/anchovies
• Raraka-placek z wiórków ziemniaczanych/wędzony łosoś/kwaśna śmietana
• Sałatka Cezar/kurczak/sałata rzymska/grzanki/parmezan/sos Cezar/anchois
• Śledź w oleju/cebula
• Sałatka z wędzonym pstrągiem/ogórek/pomidorki cherry/vinegret musztardowy
ZUPY
• Żurek/ kiszony ogórek/jajko poached/diablotka z białą kiełbasą/chips z bekonu
• Rosół/pierożki z mięsem
• Zupa grzybowa/kluseczki półfrancuskie/kwaśna śmietana
PIEROGI/ MAKARONY
• Pierogi sezonowe - lepimy sami
• Tagliatelle/sos serowy/ suszone pomidory/młody szpinak
• Penne/kurczak/sos pomidorowy/rucola/parmezan
DANIA GŁÓWNE
• Pieczona kaczka/bigos z jabłek/kluski śląskie/buraki/żurawina
• Policzki wołowe/puree ziemniaczane z chrzanem/mini marchewki
• Kotlet schabowy/kapusta zasmażana/ziemniaki z wody
• Smażony dorsz/opiekane ziemniaki/chipsy z marchewki/ sos tatarski
• Gulasz z ciecierzycy
DESERY
• Szarlotka/lody waniliowe
• Sernik
• Tradycyjna Wuzetka
• Gorące maliny/lody waniliowe