MenuNasze propozycje

PRZYSTAWKI/ SAŁATY
• Sałatka Cesar/ sataye z kurczaka/ grzanka z kaparowego bostamicino/ pikle z pomidorów/ chips z bekonu
• Tatar wołowy z polędwicy sezonowej
• Śledź/ pieczona papryka

ZUPY
• Rosół z Gęsiny/ kołduny z farszem z pieczonej gęsi
• Barszczyk po myśliwsku/ krokiet/ 20 ml wódka czysta podawana w kieliszku dla podkreślenia aromatu
• Żurek/ kiszony ogórek/ jajko poached/ diablotka z białą kiełbasą/ chips z bekonu

PIEROGI/ MAKARONY
• Pierogi sezonowe - lepimy sami 
• Tagiatelle/ sos serowy/ suszone pomidory/ młody szpinak

DANIA GŁÓWNE
• Pieczona kaczka / bigos z jabłek/ kluski śląskie/ buraki/ żurawina
• Pieczony pieróg / jesiotr/ duszony szpinak/ smażone rydze/ sos maślany/ trybula 
• Sandacz a’la Radziwiłł/ szyjki rakowe/ grzanka ziołowa/ sos rybno-winny/ masło truflowe 
• Kotlet schabowy/ kapusta zasmażana/ ziemniaki z wody
• Placki ziemniaczane/ gulasz wieprzowy

DESERY
• Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi
• Sernik/ biała czekolada/ ciastko czekoladowe/ truskawki
• Gorące maliny/ lody waniliowe