MenuNasze propozycje

PRZYSTAWKI/ SAŁATY
• Tatar wołowy z polędwicy sezonowanej 
• Smażona sielawa/ czarna soczewica/ jajko w koszulce/ ziołowa salsa 
• Sałatka z serem “Niebieski Ksiażę“/ pieczona gruszka/ orzechy włoskie/ rukola/ tostowane brioche/ dresing musztardowo-pomarańczowy 
• Śledź/ olej lniany/ sałatka z młodych ziemniaków

ZUPY
• Rosół z Gęsiny/ kołduny z farszem z pieczonej gęsi
• Chłodnik ogórkowy/ wędzony śledź/ pieczony ziemniak

DANIA GŁÓWNE
• Pierogi sezonowe - lepimy sami 
• Kotlet schabowy/ kapusta zasmażana/ młode ziemniaki 
• Pieczona kaczka / karmelizowane krokieciki ziemniaczane/ botwina/ marynowana śliwka 
• Pieczony pieróg / jesiotr/ duszony szpinak/ smażone rydze/ sos maślany/ trybula 
• Sandacz a’la Radziwiłł/ szyjki rakowe/ grzanka ziołowa/ sos rybno-winny/ masło truflowe 
• Gołąbki z jarmużu/ kasza gryczana/ kurki/ ser “Myster Wanczyk” 
• Gołąbki z jarmużu/ kasza gryczana z kurkami

DESERY
• Mus/ gorzka czekolada/ masło orzechowe/ „Michałki” 
• Sernik/ biała czekolada/ ciastko czekoladowe/ truskawki
• Domowa szarlotka/ lody naturalne