Menu__Nasze propozycje__

PRZYSTAWKI / SAŁATY

• Zabużańskie pielmieni/ rydze/ kwaśna śmietana
• Sałatka Cesar/ sataye z kurczaka/ grzanka z kaparowego bostamicino/ pikle z pomidorów/ parmezan/ chips z boczku
• Tatar wołowy/ kwaszone dodatki
• Ser camembert/ kiełki groszku/ sos żurawinowy
• Jajko poached/ szparagi/ sos holenderski/ groszek cukowy

PIEROGI / MAKARONY

• Pierogi ruskie/ kwaśna śmietana
• Pierogi mięsne/ okrasa
• Tagiatelle/ sos serowy/ suszone pomidory/ młody szpinak

ZUPY

• Krem cebulowy/ gzanka serowa
• Barszczyk po Myśliwsku/ krokiet/ 20 ml wódka czysta podawana w kieliszku dla podkreślenia aromatu
• Żurek/ kiszony ogórek/ jajko poached/ diablotka z białą kiełbasą/ chips z bekonu

DANIA GŁÓWNE

• Pieczona kaczka/ bigos z jabłek/ kluski śląskie/ tarte buraki/ żurawina
• Filet z pstrąga zapiekany z warzywami i mozzarellą/ kasza jaglana 
• Stek z polędwicy wieprzowej zapiekany w boczku/ sos kurkowy/ warzywa gotowane
• Kotlet schabowy/ kapusta zasmażana/ ziemniaki z wody
• Placki ziemniaczane / gulasz wieprzowy

DESERY

• Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi
• Gorące maliny/ lody waniliowe
• Sernik z gorącymi wiśniami