MenuNasze letnie propozycje

PRZYSTAWKI
Tradycyjny tatar wołowy z korniszonem, marynowanymi grzybami, szalotką i owocem kaparów
Zabużańskie pielmieni z rydzami, kruszonym pieprzem i kwaśną śmietaną
Placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną

SAŁATY
Zielone sałaty z szynką dojrzewającą, marynowaną w imbirze gruszką, razową grzanką i olejem z pestek dyni
Z wędzonym pstrągiem, pieczonym porem, zielonym jabłkiem, jajkiem przepiórczym i sosem gruszkowym z chilli

PIEROGI
Pierogi ruskie z kwaśną śmietaną
Pierogi mięsne z okrasą i zasmażaną kapustą
Pierogi ze szpinakiem i sosem jogurtowym

ZUPY
Rosół z domowym makaronem
Żurek z białą kiełbasą i jajkiem
Zupa dnia

DANIA GŁÓWNE
Pieczona kaczka, grillowane jabłka, kopytka z palonym masłem, karmelizowane buraki, sos żurawinowy
Kotlet schabowy z kostką, pieczone ziemniaki z masłem czosnkowym, smażona kapusta z kminkiem
Pieczony dorsz, palona kasza gryczana z serem bursztyn, sałatka z dyni i ogórka, miętą

DESERY
Sernik z sosem z gorzkiej czekolady
Szarlotka z cynamonową kruszonką, waniliowymi lodami i bitą śmietaną
Gorące maliny z lodami waniliowymi